over ingenieursburo dtab
over ingenieursburo dtab

historie

Ons bedrijf

ervaring, passie,
EN VEEL PRECISIE.

Ingenieursburo DTAB is gevestigd op het voormalige TSB-fabrieksterrein in Goor. Ooit begon DTAB als leverancier van textielmachines en het is een saillant detail dat het bedrijf nu bloeit op een plek waar in 1838 Thomas Ainsworth de basis legde voor de Twentse textielindustrie. Het terrein is nu volop in ontwikkeling onder de naam Goor op Stoom waarbij ook voor ons een mooie rol is weggelegd.

Naast de dagelijkse administratie is in het pand ook een showroom en een werkplaats. In de showroom kunnen diverse Swift-Cut machines werkend worden getoond.

Marcel deegens
deegens technisch advies buro

Het is 2007 als Theo Deegens een ferme beslissing neemt: hij gaat een eigen bedrijf beginnen. Met veertig jaar ervaring op zak op het gebied van onderhoud, onderhoudsmanagement en machinebouw in de textielindustrie en algemene werktuigbouw durft Theo de stap te wagen. DTAB wordt geboren. Waarbij DTAB staat voor Deegens Technisch Advies Buro. De eerste jaren staan in het teken van adviesopdrachten en begeleiding bij de nieuwbouw van textielmachines.

europese markt van textielbedrijven

Maar de Europese markt van textielbedrijven wordt kleiner en kleiner en daarnaast is Theo op zoek naar een opvolger. De opvolger wordt in 2014 gevonden in de persoon van Marcel Deegens, de zoon van Theo. Marcel is na zijn HTS-studie bedrijfskunde vooral actief in verkoopfuncties in de machinebouw. Marcel en Theo beseffen dat ze een andere koers moeten varen om het bedrijf overeind te houden.

Anno nu is Ingenieursburo DTAB een hecht bedrijf met zeven werknemers gevestigd in Goor 

Naast levering aan de textielindustrie wordt de metaalmarkt verkend. De verkoop en het daarbij behorende onderhoud van machines aan de metaalverwerkende industrie slaat aan. De naam DTAB wordt uitgebreid, voortaan is het Ingenieursburo DTAB. Het dealerschap van Swift-Cut snijmachines in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt verkregen. Nog altijd is DTAB een voorname internationale leverancier van hoogwaardige snijmachines al is het Engelse Swift-Cut inmiddels overgenomen door het Amerikaanse ESAB.

stuur fundamentele info voor een snelle offerte

samen met u maken wij het groots!