blog page
ACTUELE BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK

nieuwsbericht

3
Jul

De Waerdenborch goes Swifty

Cutting Technology

Scholengemeenschap De Waerdenborch heeft sinds kort de beschikking over een prachtige compacte snijtafel, geleverd en geïnstalleerd door Ingenieursburo DTAB. Het model Swifty 1250 is uitermate geschikt voor onderwijs-doeleinden.

Het balletje tussen DTAB en de scholengemeenschap, met vestigingen in Goor en Holten, kwam aan het rollen door VMBO-stagiaire Jasper van Rijn. “Jasper kwam terug met hele enthousiaste verhalen over de Swifty”, vertelt projectcoördinator Marcel Vaneker. “Toen zijn we er dieper ingedoken en kwamen al snel tot de conclusie dat deze machine prima past in onze leermethoden. De Swifty zal worden gebruikt door leerlingen die hebben gekozen voor het zogeheten PIE-profiel, dat wil zeggen Produceren, Installeren en en Energie.”

Stagiaire Jasper van Rijn in de weer met de Swifty

Eigenaar-directeur Marcel Deegens van DTAB is vanzelfsprekend blij met de keus van De Waerdenborch voor het Swifty-model. “We leveren steeds vaker tafels aan het onderwijs. Het is de ideale snijtafel voor VMBO-studenten. Het hele CAD-, CAM- en CNC-proces komt voorbij. Zeer gebruikersvriendelijk en met software die makkelijk te begrijpen is. Je hebt geen gedetailleerde kennis nodig. Bovendien is de Swifty aantrekkelijk geprijsd, zeker gezien de mogelijkheden.”

De snijtafel is geïnstalleerd in Holten. Marcel Vaneker: “We hebben uitstekend geoutilleerde technische ruimtes. Dit is een prachtige uitbreiding en aanwinst in ons machinepark. De leerlingen gaan hier veel plezier aan beleven, zeker met het oog op hun toekomst.”

nieuwsberichten