blog page
ACTUELE BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK

nieuwsbericht

30
Nov

Snijtafel van Swift-Cut vergroot afvoer-oplossingen Tubro

Cutting Technology

Een (te) grote snijmachine die ook nog eens te omslachtig was geworden in de software-aansturing. Dus is Tubro in Enschede op zoek gegaan naar een oplossing en heeft die gevonden bij Swift-Cut en Ingenieursburo DTAB.

Tubro is gespecialiseerd in luchtbehandelingssystemen. Denk bijvoorbeeld aan afzuiginstallaties voor de hout-, kunststof- en papierverwerkende industrie. Of het duurzaam opwekken van warmte door biomassa.

Vreemde bochten

De lucht en warmte worden afgevoerd door buizen en pijpen die de meest vreemde bochten maken. Tubro gebruikt de snijmachine vooral daarvoor: het op maat maken van bochten en spruitstukken.

De wens van Tubro richting DTAB was helder: een compacte snijmachine met goede en eenvoudig te bedienen software.

Compact en eenvoudig

Dus installeerde DTAB de Pro3000-tafel van Swift-Cut met afzuiging. Omdat die qua afmeting veel compacter is dan de huidige tafel werd daarmee werd een gedeelte van de Tubro-wens al ingewilligd.

Voor deel 2, de software, installeerde DTAB de zogeheten PractiCam-software. Die programmering biedt twee hele grote voordelen: 1) er kan gekozen worden uit een grote bibliotheek van bochten en spruitstukken zodat bijna niet zelf getekend hoeft te worden, 2) de snijcodes worden direct vanuit de software naar de snijmachine gestuurd.

Tijdwinst

Het behoeft geen nadere uitleg dat Tubro blij is met de grotere flexibiliteit en enorme tijdwinst. Daarnaast wil Tubro een tweede snijtafel aanschaffen, de nieuwe machine kan naadloos aansluiten op de software die al is geïnstalleerd zodat één medewerker twee tafels tegelijk kan aansturen.

nieuwsberichten